*** Водещите вечерни новини на 15 март ***   Последващите стъпки в

...
*** Водещите вечерни новини на 15 март ***
 
Последващите стъпки в
Коментари Харесай

Водещите новини! Какво обсъди Кирил Петков с американския вицепрезидент? Русия вече е опасно близко до границите на НАТО

*** Водещите вечерни вести на 15 март ***

 

Последващите стъпки в груповия отговор на съветската инвазия в Украйна и укрепването на силите на НАТО също са били на тематика на телефонния диалог.

Днес от американското посолство у нас оповестиха, че вицепрезидентът Харис е подчертала уговорката на Съединени американски щати към сигурността на съдружниците от НАТО и е изразила поддръжка за предприеманите групови старания за подсилване на качествата за защита и въздържане на НАТО.

***

Въоръжените сили на Украйна предизвестиха, че Руската федерация към този момент е рисково близо до границите на НАТО, защото нейни дронове са били засечени към въздушното пространство на Полша.

От щаба на украинската войска обясниха, че след съветското нахлуване против военната база в Яворов, намираща се на към 20 км от полската граница, няколко съветски дрона са доближили границата на Полша, само че са били свалени от противовъздушната защита на Украйна и сега се търсят останките им.

***

Отново злокобното предизвестие

Той означи, че съветската страна е употребила такова оръжие против политически съперници и е пособия за използването му от сирийския режим.

От месеци огласяваме листата с съветските неистини - че няма на нахлуят в Украйна, че ще изтеглят войските от украинската граница, че ще защитят цивилните. Сега Москва популяризира неуместни изказвания, безспорни неистини - за биологични и химически оръжия в Украйна, уточни генералният секретар.

***

„ Аплодираме продължаващите прояви на храброст от безстрашните и миролюбиви съветски жители, които се осмеляват да се опълчат на войната в Украйна, макар съществуващите ограничавания “.

***

Руската прокуратура изиска критикът на Кремъл Алексей Навални да бъде наказан на спомагателни 13 години затвор по обвинявания в машинация и пренебрежение към правосъдната институция.

Главният асистент на опозиционния водач - Леонид Волков, съобщи: " Присъдата на Алексей Навални е добре известна - пожизнен затвор. Докато не завърши един от животите на двама души: на Навални или на Владимир Путин. Ако Путин си мисли, че ще бъде там (на власт - бел.ред.) още 13 години, той надценява личните си качества ".

***

Така и не се появиха доказателства, че изобщо е бил там…

***

***

45-годишната Лилия Гилдеева беше водеща в канала NTV на Gazprom-Media повече от 15 години. Преди тя беше хвалена от съветския президент.

По думите й е избягала от страната, преди да подаде молбата си за овакантяване.

Лилия споделя на блогъра Иля Варламов: „ Първо си потеглих от Русия. Уплаших се, че няма да ме пуснат. След това подадох молбата си за овакантяване “.

***

„ След към 10 дни, при изискване, че ние и Западът освен продължим, само че и засилим снабдяването на украинските сили, с цел да има с какво да унищожават съветската артилерия и да обезвреждат ракетните удари, руснаците ще преминат точката, от която няма връщане обратно. Те повече няма да могат да водят дейни бойни дейности в тази война “.

***

Съветът за електронни медии излезе с позиция на уеб страницата си по отношение на нахлуването на Волен Сидеров в NOVA.

„ Съвет за електронни медии осъжда всяка политическа намеса в самостоятелните медии и моли политиците да се придържат към демократичните полезности и да не търсят евтина сензация ", написа в нея.

„ Конституцията на Република България и Законът за радиото и малкия екран не разрешават интервенция от страна на политическите и икономическите субекти в активността на медиите ”, прецизират от Съвет за електронни медии.

Съветът припомня на представителите на АЛФА TВ, че запазването престижа на специалността и взаимното почитание сред медиите са основополагащи етични правила.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР